Palicz Edina üzente 13 éve

Én annyit tudok, hogy tűvel festéket nyomnak a növénybe, a virágszáron keresztűl. Elég brutális módszer, szerintem!!!! Amúgy a virágszáron tűszúrásoknak kell látszani, erre kell vigyázni, hogy az ilyet ne vegye meg senki véletlenül.

Válasz

Kovácsné Kiss Magdolna üzente 13 éve

Üdv mindenkinek!

A férjemtől valentin napra kaptam én is egy kék virágszínű orchideát , amit az Auchanban vett. A színe attól kék (nem sprayvel van lefújva) , hogy a virág szárába fecskendőből juttattak be kék festéket. Ez elég egyértelműen látszik , mivel egy lyuk tátong rajta és még a festék is megfojt azon a részen. Szóval sajna nem eredeti a színe de ettől függetlenül nekem nagyon tetszik. Az viszont elvárható lenne az üzlettől, hogy erről tájékoztassák a vásárlókat, mert szerintem így becsapják őket. A cserépre ez van írva: Phalaenopsis Royal Blue , így úgy tűnik, mintha ez egy létező faj lenne , és még az ára is több, mintha egyszerű fehér lenne. Ti mit gondoltok erről? Felrakok egy pár képet róla, mert tényleg szép :)

Üdv: Magdi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Edina! Már régóta tudom, hogy ő nem igazi kék. Újabb virágzáskor már fehér lett a virág színe. Több olyan lepkét láttam, ami szintén be volt fújva zöld vagy barackvirágszínű sprével, és őszintén, nem tetszett. Mindegyik virág csak a maga szépségében a legszebb. Szerintem ezzel egyetért mindenki!! :).

Válasz

Palicz Edina üzente 13 éve

Kedves Valika!
Sajnos, de neki tényleg nem ez az eredti színe. Valószínű, sőt biztos vagyok benne, a következő virágzáskor már fehér színű virágokat nevel a növény. Sajnos, őt kékre színezték, és ami rosszabb, sokkal drágábban adják, mint egy sima fehér lepkét. A virágszárán biztosan láthatóak a szúrásnyomok, ahogy befecskendezték szegénykébe a kék festéket. Ez egy elég drasztikus megoldás, sajnos, bárcsak vissza lehetne szorítani.

Válasz

Linterné Szegedi Éva üzente 13 éve

Valika ! Igazad van ! És különben is : Virágokról vagy jót mondjunk , vagy inkább semmit ! :-))

Éva :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Laci!! Mégha borzalmas is a színe, engem nem zavar, mert szeretetből kaptam a férjemtől, ami nekem sokkal nagyobb öröm, mint a virág színe!!!!

Válasz

Pázmány Judit üzente 13 éve

Mostanában többször láttam az AUCHAN-ban ilyen kék orchideát, és mivel nagyon szeretem, és gyűjtöm őket, engem is érdekel, mitől lesz kék.
Van egy tippem: A hortenziát timsóval kezelik azért, hogy kék legyen a virága. Ki kellene próbálni. Általában fehér az eredeti színe

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

http://www.erdekes_novenyek.abbcenter.com/?id=71792&cim=1

- ezt találtam-
Gaby

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép...nem is tudtam hogy van kék orchidea is. A többi is nagyon szép.

Válasz

Fehervary Foster Zsuzsanna üzente 13 éve

Kozben ahogy tovabb olvastam latom a levelezesbol hogy nem eredeti a szine... akkor is gyonyoru.... el nem tudom kepzelni hogy csinaljak ezt a festest?
Kivancsi leszek hogy a kovetkezo viragzasnal milyen szinu lesz....????

Válasz

Fehervary Foster Zsuzsanna üzente 13 éve

Kedves Vali,
Ez tenyleg nagyon kulonleges, sok fajta orhideat lattam mar, (gyujtom is a kepeiket, mindenhonnan leveszem ahol hozzaferhetek) de ezt a szint nem lattem meg. Szivesen kihimeznem ha atkuldened rola a kepeket emailen.
email cimem: suzanna_foster@yahoo.com
koszi
Zsuzsa

Válasz

Székelyné Schneider Anita üzente 14 éve

Csodás!!A férjed tartsa meg a jó szokását:))))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hihetetlen színe van.Én is szívesen nézegetném itthon, úgyhogy csatlakozom az előttem szólókhoz és várom az infót a beszerzés lehetőségeiről.Előre is köszönöm.

Válasz

Csimma Jozsef üzente 14 éve

Kedves Valika ez gyönyörű!!!!!!
Ez tényleg ilyen szép kék vagy csal a felvétel.Üdv. Joe

Válasz

G. É. üzente 14 éve

Én is szeretném tudni.

Válasz

Mucsi László üzente 14 éve

Én is szeretném tudni.... :-)

Válasz

Kocsisné Edit üzente 14 éve

Kedves Valika!
Szeretném kérdezni, hol lehet ilyen kék színű orchideát vásárolni? Gyönyörű, mert egyedi.

Válasz